Exploitant parkeergarage bewijst niet dat bedrijfswaarde lager is dan WOZ-waarde gemeente

Rechtbank Den Haag oordeelt dat de gemeente door de gecorrigeerde vervangingswaarde te verminderen met een (extra) aftrek voor economische/functionele veroudering, een waarde heeft vastgesteld die overeenkomt met de bedrijfswaarde van de parkeergarage.

Belanghebbende, X bv, is eigenaar van een parkeergarage in de gemeente Zoetermeer. In geschil is de WOZ-waarde 2015 van dit object.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat de gemeente door de gecorrigeerde vervangingswaarde te verminderen met een (extra) aftrek voor economische/functionele veroudering, een waarde heeft vastgesteld die overeenkomt met de bedrijfswaarde van de parkeergarage. Omdat de parkeergarage (een incourant object) bedrijfsmatig in de commerciële sfeer wordt gebruikt, kan de WOZ-waarde niet hoger zijn dan de bedrijfswaarde (HR 8 april 2011, nr. 10/01134, V-N 2011/21.24). X bv heeft echter niet aannemelijk gemaakt dat op de door de heffingsambtenaar berekende waarde verder zou moeten worden afgeschreven. De bedrijfswaardeberekeningen die X bv zelf heeft overgelegd, zijn te summier en daarmee niet bruikbaar. De rechtbank verklaart het beroep van X bv ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...
In 1992 is de Brede Herwaardering I in werking getreden. Drie...
Het debat betreffende AI in de rechtspraak moet nu worden...
De verschillende benaderingen – ‘deferred taxation' en...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!