Exploitant parkeergarage bewijst niet dat bedrijfswaarde lager is dan WOZ-waarde gemeente

Rechtbank Den Haag oordeelt dat de gemeente door de gecorrigeerde vervangingswaarde te verminderen met een (extra) aftrek voor economische/functionele veroudering, een waarde heeft vastgesteld die overeenkomt met de bedrijfswaarde van de parkeergarage.

Belanghebbende, X bv, is eigenaar van een parkeergarage in de gemeente Zoetermeer. In geschil is de WOZ-waarde 2015 van dit object.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat de gemeente door de gecorrigeerde vervangingswaarde te verminderen met een (extra) aftrek voor economische/functionele veroudering, een waarde heeft vastgesteld die overeenkomt met de bedrijfswaarde van de parkeergarage. Omdat de parkeergarage (een incourant object) bedrijfsmatig in de commerciële sfeer wordt gebruikt, kan de WOZ-waarde niet hoger zijn dan de bedrijfswaarde (HR 8 april 2011, nr. 10/01134, V-N 2011/21.24). X bv heeft echter niet aannemelijk gemaakt dat op de door de heffingsambtenaar berekende waarde verder zou moeten worden afgeschreven. De bedrijfswaardeberekeningen die X bv zelf heeft overgelegd, zijn te summier en daarmee niet bruikbaar. De rechtbank verklaart het beroep van X bv ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!