EY, Deloitte en PwC over toepassing kunstmatige intelligentie in belastingadvies

Hoe bedreigen technieken als natural language processing (NLP) en robotic process automation (RPA) bestaande business-modellen in de belastingadvieswereld?

De drie kantoren EY, Deloitte en PwC worden in het Amerikaanse zakenmagazine Forbes genoemd als voorlopers in de toepassing van kunstmatige intelligentie in belastingadvies en tax audit. In het artikel wordt antwoord gegeven op de vraag hoe in de toekomst het gebruik van menselijk kapitaal in de advieswereld voor een deel wordt vervangen door moderne toepassingen uit de kunstmatige intelligentie.

Zo wordt het gebruik van natural language processing, een techniek waarbij de computer van gestructureerde data levende, door mensen te begrijpen, taal genereert, een grote belofte genoemd. In het artikel wordt dit geïllustreerd door een praktijkvoorbeeld bij het Amerikaanse Deloitte. De computer analyseert in korte tijd duizenden belastingformulieren van expats, waarna de belastingadviseur met behulp van slimme financiële rapportages de 'juiste' klanten beter en sneller kan bedienen.
 

 

[ Bron: Redactie TaxLive ]
U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

                   

Meest gelezen