Fouten bij bekendmaking legesverordening raken legesaanslag niet

Rechtbank Oost-Brabant stelt vast dat het normblad NEN 2631 en de UAV 2012 niet samen met de verordening zijn gepubliceerd en ook niet ter inzage zijn gelegd. Tot onverbindendheid van de verordening jegens X bv kan dit echter niet leiden.

Belanghebbende, X bv, vraagt op 19 december 2014 een omgevingsvergunning aan voor het oprichten van een kleinschalige woonvorm voor dementerende bejaarden in de gemeente Maasdonk die per 1 januari 2015 is opgegaan in de gemeente 's-Hertogenbosch. X bv is het niet eens met de legesaanslag van € 11.026,39 voor de (geweigerde) aanvraag. In bezwaar blijkt dat bij de berekening van de leges ten onrechte de tarieventabel van de gemeente ‘s-Hertogenbosch in plaats van die van de (voormalige) gemeente Maasdonk is gehanteerd. Omdat de aanslag hierdoor niet te hoog is, verklaart de heffingsambtenaar het bezwaar ongegrond.

Rechtbank Oost-Brabant stelt vast dat het normblad NEN 2631 en de UAV 2012 niet samen met de verordening zijn gepubliceerd en ook niet ter inzage zijn gelegd. Tot onverbindendheid van de verordening jegens X kan dit echter niet leiden. De rechtbank stelt namelijk vast dat de heffingsambtenaar bij de bepaling van de hoogte van de bouwkosten niet is uitgegaan van een raming van die bouwkosten met toepassing van NEN-norm 2631 of de UAV 2012, maar van de door X bv zelf geschatte bouwkosten. De maatstaf voor de leges was aldus voldoende kenbaar voor X bv. De rechtbank verklaart het beroep van X bv ongegrond.

[Bron Uitspraak]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!