Hof past omkering bewijslast toe bij sjoemelende juweliers

Hof Den Haag oordeelt dat belanghebbenden als eigenaren van een juwelierszaak niet de vereiste aangifte hebben gedaan. Het hof past omkering van de bewijslast toe.

Belanghebbenden exploiteren een juwelierszaak. Zij houden zich bezig met de in- en verkoop van sloopgoud. Na onderzoeken corrigeert de inspecteur de aangegeven belastbare inkomens van belanghebbenden over het jaar 2011.

Hof Den Haag oordeelt dat belanghebbenden als eigenaren van een juwelierszaak niet de vereiste aangifte hebben gedaan. Ze hebben een factuur van afgerond € 385.000 niet als verkoop in aanmerking genomen. Verder deugt de inkoopadministratie niet en hebben belanghebbenden niet dagelijks een kasadministratie bijgehouden. De inspecteur heeft voldoende aannemelijk gemaakt dat belanghebbenden een aanzienlijk bedrag aan belastbare inkomsten niet in de aangiften hebben verantwoord. Ook is aannemelijk dat het volgens de aangiften verschuldigde bedrag aan belasting verhoudingsgewijs aanzienlijk lager is dan het werkelijk verschuldigde bedrag. Het hof past omkering van de bewijslast toe. Het hof acht de schatting van de inkomens door de inspecteur redelijk en oordeelt dat belanghebbenden niet hebben doen blijken dat de aanslagen te hoog zijn vastgesteld. Het hoger beroep van belanghebbenden is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet inzake rijksbelastingen 27e

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!