Internetconsultatie aanscherping definitie geneesmiddelen voor de btw

Het kabinet stelt voor om de voorwaarden voor toepassing van het verlaagde btw-tarief voor geneesmiddelen in de Wet OB 1968 aan te scherpen door opname van de extra voorwaarde van een (parallel)handelsvergunning of expliciete vrijstelling daarvan, zoals bedoeld in de Geneesmiddelenwet. Een conceptwetsvoorstel hiertoe is ter consultatie voorgelegd.

Aanleiding voor de beoogde wetswijziging is het arrest van 11 november 2016 (V-N 2016/60.14, TaxVisions editie 25 november 2016,) waarin de Hoge Raad oordeelt dat zonnebrandmiddelen met UVA- of UVB-filter en natriumfluoridehoudende tandpasta voor de btw kwalificeren als geneesmiddel. Het arrest leidt volgens de staatssecretaris tot een niet-beoogde uitbreiding van de toepassing van het verlaagde btw-tarief, een budgettaire derving en complexe afbakenings- en uitvoeringsproblematiek. Dit kan alleen via een wetswijziging worden opgelost. De beoogde datum van inwerkingtreding is 1 januari 2018. Belanghebbenden hebben tot 14 augustus 2017 de tijd op het conceptwetsvoorstel te reageren.

[Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

De Staatssecretaris van Financiën houdt er rekening mee dat de...
Recent is een aantal documenten over het ‘‘nalevingstekort''...
Het aantrekken van fiscale boegbeelden acht ik een goede...
Ik wil rond de feestdagen nog maar eens benadrukken dat...
Een van de belangrijkste fiscale regelingen voor...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!