Internetconsultatie teruggaaf btw en milieubelasting oninbare vorderingen

Het Ministerie van Financiën heeft een internetconsultatie geopend. Het betreft de teruggaaf van bepaalde belastingen bij oninbare vorderingen. Via de openbare consultatie kan iedere belangstellende reageren op de voorstellen en mogelijke aanvullingen of onjuistheden signaleren.

Het Ministerie van Financiën heeft een internetconsultatie geopend over de voorgenomen vereenvoudiging van de teruggaaf van btw en, indien van toepassing, energiebelasting, leidingwaterbelasting of afvalstoffenbelastering, voor oninbare vorderingen.

Het gaat om de situatie dat een ondernemer voor door hem geleverde goederen of diensten de verschuldigde btw en eventuele milieubelasting heeft voldaan, maar een afnemer de vergoeding vervolgens niet of slechts gedeeltelijk betaalt. De ondernemer krijgt dan onder bepaalde voorwaarden de betaalde belasting terug. Er zijn diverse wijzigingen en de belangrijkste voorgenomen wijziging is, dat het recht van een ondernemer op teruggaaf in ieder geval ontstaat voor zover de vergoeding één jaar na opeisbaarheid geheel of gedeeltelijk nog niet is ontvangen.

Via de openbare consultatie kan iedere belangstellende reageren op de voorstellen en mogelijke aanvullingen of onjuistheden signaleren.

Reageren kan tot en met 14 augustus 2016 op link naar internetconsultatie

 

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

De Staatssecretaris van Financiën houdt er rekening mee dat de...
Recent is een aantal documenten over het ‘‘nalevingstekort''...
Het aantrekken van fiscale boegbeelden acht ik een goede...
Ik wil rond de feestdagen nog maar eens benadrukken dat...
Een van de belangrijkste fiscale regelingen voor...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!