Nieuw verzamelbesluit over aanmerkelijk belang

De Staatssecretaris van Financiën heeft een nieuw verzamelbesluit over het aanmerkelijk belang gepubliceerd. Op zestien onderdelen hebben aanpassingen plaatsgevonden.

De Staatssecretaris van Financiën heeft een nieuw verzamelbesluit over het aanmerkelijk belang gepubliceerd. Het besluit is een actualisering van het besluit van 4 september 2012, nr. BLKB2012/101M. In totaal zijn vijftien onderdelen nieuw, gewijzigd, dan wel verduidelijkt. Eén onderdeel is niet langer opgenomen. Verder zijn er redactionele wijzigingen aangebracht.

Nieuw is bijvoorbeeld onderdeel 4.9 dat betrekking heeft op het tijdstip van de verdeling van een nalatenschap en een huwelijksgemeenschap. Ook nieuw is onderdeel 4.12 dat betrekking heeft op de omstandigheden waaronder en het tijdstip waarop sprake is van informeel kapitaal bij een onzakelijke lening of borgstelling door een aandeelhouder aan de BV. Verder kunnen genoemd worden de nieuwe onderdelen 5.2.2 en 5.2.3 die betrekking hebben op de toepassing van de doorschuifregeling door een vruchtgebruiker respectievelijk op de toepassing van de doorschuifregeling op indirect gehouden gewone aandelen.

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!