Protocol tot wijziging belastingverdrag met Ghana naar Staten-Generaal

De Minister van Buitenlandse Zaken heeft het protocol tot wijziging van het belastingverdrag met Ghana ter goedkeuring aan de Staten-Generaal voorgelegd.

Het protocol is opgenomen in Tractatenblad 2017, 68 en 2017, 98. Het wijzigingsprotocol strekt er toe een anti-misbruikbepaling in het verdrag op te nemen. Het betreft een zogenoemde principal purposes test. De overige wijzigingen betreffen onder andere actualisering van de bepalingen over uitwisseling van informatie, bijstand bij invordering en opname van een bepaling over Nederlandse inkomensafhankelijke regelingen. Het wijzigingsprotocol valt binnen de kaders van de Notitie Fiscaal Verdragsbeleid 2011. Tegelijkertijd met het wijzigingsprotocol is ook een overeenkomst tussen bevoegde autoriteiten (Competent Authority Agreement) gesloten over vrijgestelde beleggingsinstellingen.

De wens dat het verdrag aan de uitdrukkelijke goedkeuring van de Staten-Generaal wordt onderworpen kan uiterlijk op 15 oktober 2017 te kennen worden gegeven.

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

De Staatssecretaris van Financiën houdt er rekening mee dat de...
Recent is een aantal documenten over het ‘‘nalevingstekort''...
Het aantrekken van fiscale boegbeelden acht ik een goede...
Ik wil rond de feestdagen nog maar eens benadrukken dat...
Een van de belangrijkste fiscale regelingen voor...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!