Protocol tot wijziging belastingverdrag met Oezbekistan naar Staten-Generaal

De Minister van Buitenlandse Zaken heeft het protocol tot wijziging van het belastingverdrag met Oezbekistan ter goedkeuring aan de Staten-Generaal voorgelegd.

Het protocol is opgenomen in Tractatenblad 2017, 32H. Het wijzigingsprotocol strekt er toe een anti-misbruikbepaling in het verdrag op te nemen. Het betreft een zogenoemde principal purposes test. De overige wijzigingen betreffen onder andere de uitwerking van het begrip ‘onderworpenheid', actualisering van de bepalingen over uitwisseling van informatie, bijstand bij de invordering en opname van een bepaling over bijzondere regimes en Nederlandse inkomensafhankelijke regelingen. Het wijzigingsprotocol valt binnen de kaders van de Notitie Fiscaal Verdragsbeleid 2011.

De wens dat het verdrag aan de uitdrukkelijke goedkeuring van de Staten-Generaal wordt onderworpen kan uiterlijk op 15 oktober 2017 te kennen worden gegeven.

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...
In 1992 is de Brede Herwaardering I in werking getreden. Drie...
Het debat betreffende AI in de rechtspraak moet nu worden...
De verschillende benaderingen – ‘deferred taxation' en...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!