Realiseren fors voordeel geen uitsluitingsgrond forfaitaire landbouwregeling

Het Hof van Justitie EU oordeelt dat het Verenigd Koninkrijk in strijd met het EU-recht handelt door landbouwers van de landbouwregeling uit te sluiten als zij door deelname aan de regeling een flink voordeel behalen. Alleen bepaalde categorieën landbouwers kunnen uitgesloten worden van de landbouwregeling.

Shields & Sons Partnership exploiteert een veehouderij, en maakt sinds het belastingjaar 2004/2005 gebruik van de landbouwregeling. Door gebruik te maken van deze regeling realiseert SSP in de loop der jaren een voordeel van £ 375.000. Omdat SSP als forfaitair belaste landbouwer wezenlijk meer btw terugkrijgt dan zij terug zou krijgen als zij onder de normale btw-regeling zou vallen, trekt de Britse fiscus het certificaat van SSP voor deelname aan de landbouwregeling in. De Britse rechter stelt prejudiciële vragen in deze zaak.

Het Hof van Justitie EU oordeelt dat het Verenigd Koninkrijk in strijd met het EU-recht handelt door landbouwers van de landbouwregeling uit te sluiten als zij daardoor een flink voordeel behalen. Volgens het Hof van Justitie EU kunnen namelijk alleen bepaalde categorieën landbouwers van de landbouwregeling uitgesloten worden. Landbouwers die bij toepassing van de landbouwregeling meer terugkrijgen dan zij zouden terugkrijgen bij toepassing van de normale btw-regeling vormen niet een dergelijke categorie.

Lees ook thema Landbouwvrijstelling: Heden, verleden en toekomst

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...
In 1992 is de Brede Herwaardering I in werking getreden. Drie...
Het debat betreffende AI in de rechtspraak moet nu worden...
De verschillende benaderingen – ‘deferred taxation' en...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!