Agenda

In deze agenda staan alle niet-commerciële activiteiten van diverse universiteiten, zoals: oraties, promoties, afscheidsredes, symposia, congressen, discussie-bijeenkomsten etc. De agenda vermeldt alleen activiteiten op het gebied van fiscaal recht en fiscale economie. De volgende universiteiten werken mee aan de agenda: Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit van Tilburg, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen, Universiteit Nyenrode, Universiteit Maastricht en Universiteit Utrecht.

Stichting Europese Fiscale Studies: Slotseminar PMIB & PMDOU


Datum: 28 januari 2014, 13:00 uur
Locatie: Novotel Rotterdam, K.P. van der Mandelelaan 150
Meer Informatie:

Verbondenheid in het douanerecht en BTW pro rata problematiek

 
Op dinsdag 28 januari 2014 organiseert Stichting Europese Fiscale Studies het jaarlijkse slotseminar van de Post-Master Indirecte Belastingen en de Post-Master Douane. De onderwerpen die centraal zullen staan zijn 'verbondenheid in het douanerecht' en 'BTW pro rata problematiek'. Voor het eerste onderdeel zal mr. Gooike van Slooten (Baker & McKenzie, Amsterdam) een inleiding houden. Voor het tweede deel zullen twee sprekers een inleiding houden. Mrs. Anne Grousset (CMS Bureau Francis Lefebvre, Parijs) is als advocate betrokken bij HvJ Le Crédit Lyonnais (C-388/11) en uit hoofde hiervan zal zij een Engelstalige presentatie verzorgen. Daarna gaat dhr. Huub Stringer (ABN AMRO Group, Amsterdam) in op pro rata systematiek van banken in Nederland. 
 
Het seminar vangt aan om 13.00 uur in het Novotel Rotterdam (K.P. van der Mandelelaan 150) en wordt om 16.30 uur afgesloten met een borrel. Inschrijving is gratis op basis van tijdige inschrijving. Het volledige programma en het inschrijfformulier.