Verklaring parkeerder ongeloofwaardig, naheffingsaanslag parkeerbelasting terecht

Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat de naheffingsaanslag parkeerbelasting terecht is opgelegd. De verklaring achteraf van X is ongeloofwaardig, omdat niet uit te sluiten is dat het kaartje achteraf is verkregen.

Aan X is een naheffingsaanslag parkeerbelasting opgelegd. Rechtbank Oost-Brabant verklaart het beroep ongegrond. X komt in hoger beroep. Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat de naheffingsaanslag terecht is opgelegd. De heffingsambtenaar maakt met de verklaring van 2 controleurs en 5 foto's aannemelijk dat ten tijde van de controle geen kaartje zichtbaar in de auto aanwezig was. De verklaring van X achteraf dat het kaartje op de stoel lag, is ongeloofwaardig, gelet op de verklaringen van de controleurs. Niet uitgesloten is dat het kaartje achteraf is verkregen. De uitspraak op bezwaar wordt echter vernietigd, omdat de gemeente twee keer uitspraak op het bezwaar heeft gedaan. De rechtbank heeft dit miskend. X heeft geen recht op een dwangsom, omdat niet te laat uitspraak op het bezwaar is gedaan.

[Bron Uitspraak]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

1 reactie
 
clemens meerts
Wie begrijpt r.o. 4.8 ? Uitzondering niet uit te sluiten volgens het Hof, terwijl er geen enkele aanleiding is voor die uitzondering in casu?
12 november 2017 17:43

Opinie

Wordt het Model A of Model B bij de implementatie van de...
Na een paar jaarrapportages, is het eenvoudiger te beoordelen...
Door de verschraling van het fiscale-eenheidsregime tot louter...
Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!