Verruimde toepassing koepelvrijstelling wordt beëindigd

De ruimere toepassing van de koepelvrijstelling die de btw-problematiek bij gemeentelijke samenwerking in de vorm van een fusie-organisatie moest oplossen, wordt per 1 januari 2018 beëindigd. Dat heeft de Staatssecretaris van Financiën aan de Tweede Kamer geschreven.

De verruimde toepassing van de koepelvrijstelling is in strijd met de Europese btw-richtlijn. Dat blijkt uit een arrest van het Hof van Justitie EU in een Luxemburgse zaak (V-N 2017/28.14). De ruimere toepassing van de koepelvrijstelling is aangekondigd in antwoord op Kamervragen (V-N 2016/15.26). Door de koepelvrijstelling hoeft een zelfstandig samenwerkingsorgaan geen btw te berekenen aan de aangesloten gemeenten. De Belastingdienst staat deze in de praktijk al toe voor belastingtijdvakken vanaf 1 januari 2016. Om betrokken partijen hun administratie en contracten aan te laten passen, hanteert de staatssecretaris een overgangsregeling tot 1 januari 2018.

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

1 reactie
 
henk.4
Er zijn nog steeds mogelijkheden: http://efkbelastingadviseurs.nl/nl- NL/Datasources/Articles/1492/_De_koepelvrijstelling_bij_intergemeentelijke_samen­werking_Geef_de_fopspeen_terug
27 september 2017 13:56

Opinie

Een van de kennelijk meest brisante fiscale maatregelen van...
Zo aan het eind van het jaar geef ik graag toe aan de neiging...
Al jaren klinken geluiden over mogelijke...
Aftrekposten kunnen in de toekomst nog slechts tegen het...
Madeleine Merkx ergert zich aan internetconsultaties die...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!