Voor verkoop of sloop bestemde woningen zijn niet voor verhuur bestemd

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat X bv geen verhuurderheffing is verschuldigd voor de 76 woningen die op 1 januari 2014 leeg stonden. Deze woningen waren namelijk bestemd voor de verkoop of sloop, en zijn in 2014 ook daadwerkelijk verkocht of gesloopt.

X bv is eigenaresse en verhuurder van 10.486 sociale huurwoningen. Over 2014 is X bv € 4,7 mln aan verhuurderheffing verschuldigd. X bv is echter van mening dat zij geen verhuurderheffing is verschuldigd voor de 466 woningen die door haar in 2014 waren bestemd voor de verkoop of sloop, ook al was een aantal van die woningen op 1 januari 2014 wel bewoond.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de 76 woningen die op 1 januari 2014 leeg stonden, en bestemd waren voor de verkoop of sloop, niet zijn aan te merken als voor de verhuur bestemd als bedoeld in art. 1.2 Wet maatregelen woningmarkt 2014 II. Deze woningen zijn in 2014 namelijk ook daadwerkelijk verkocht of gesloopt. De rechtbank vermindert de verhuurderheffing.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet maatregelen woningmarkt 2014 II 1.2

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Een van de kennelijk meest brisante fiscale maatregelen van...
Zo aan het eind van het jaar geef ik graag toe aan de neiging...
Al jaren klinken geluiden over mogelijke...
Aftrekposten kunnen in de toekomst nog slechts tegen het...
Madeleine Merkx ergert zich aan internetconsultaties die...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!