Voortaan is het mogelijk om ook digitaal de betalingsregeling aan te passen voor de belastingschuld door bijzonder uitstel. Een aanpassing kan nodig zijn wanneer een ondernemer bijvoorbeeld moeite heeft met het betalen van de termijnbedragen.

Het digitale formulier ‘Corona betaalregeling’ voor online aanpassing van de betalingsregeling staat op de website van de Belastingdienst. De ondernemer kan met het formulier om 1 of meer van deze 3 aanpassingen vragen:

  • Kwartaalbetaling: betaling per kwartaal in plaats van per maand.
  • Betaalpauze: 1 keer een periode van maximaal 6 aaneengesloten maanden of 2 aaneengesloten kwartalen stoppen met betalen.
  • Verlenging: verlenging van de regeling naar maximaal 7 jaar

Deze aanpassingen zijn alleen mogelijk bij een betalingsregeling voor minimaal € 10.000. Aan het aanpassen van de betalingsregeling zitten voorwaarden vast. Verder hebben aanpassingen gevolgen voor het termijnbedrag, het bedrag aan invorderingsrente en de looptijd van de betalingsregeling.

Na het indienen van het verzoek mag de ondernemer alvast betalen conform het verzoek. Wanneer het verzoek is afgewezen, moet hij de inmiddels opgelopen achterstand wel direct inlopen.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Invordering

Dossiers: Corona

40

Gerelateerde artikelen