Tegen de verwachtingen in heeft de coronacrisis nog niet geleid tot een golf aan faillissementen. Het aantal faillissementen ligt zelfs lager dan in dezelfde periode in 2019. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend gemaakt.

Het lagere aantal faillissementen wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de steunmaatregelen van de overheid voor de coranacrisis en mogelijkheden voor uitstel van betaling bij de Belastingdienst en de banken. Hier laat het CBS zich echter verder niet over uit.

In 2020 zijn er tot en met week 34 In totaal 2.320 bedrijven en instellingen failliet gegaan. Dat zijn 138 minder faillissementen dan in dezelfde periode in 2019. In week 34 gingen er 32 bedrijven failliet. Dit is een daling met 29 bedrijven ten opzichte van week 33. De meeste faillissementen kwamen voor in de branches industrie en groothandel met ieder vijf faillissementen.

Het CBS houdt het aantal faillissementen vanwege de coronacrisis extra scherp in de gaten. Elke week worden er nieuwe cijfers gepubliceerd. 

Bron: CBS

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Dossiers: Corona

2

Gerelateerde artikelen