Werkgevers betalen gemiddeld zes tot zeven procent van hun subsidie aan een accountant of andere financiële dienstverlener, voor de verklaring bij de verantwoording van hun NOW-subsidie. Ruim de helft betaalt minder dan drie procent.

Dat meldt Accountant.nl naar aanleiding van onderzoek dat het UWV heeft laten doen in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). In het onderzoek zijn de kosten van de accountants- en de derdenverklaring voor de NOW onderzocht. Een deel van de werkgevers heeft geen enkele kosten hoeven maken voor de verklaring, omdat het werk daarvoor is meegenomen in de reguliere jaarlijkse fee voor de complete administratie.

De onderzoekers van het UWV stellen vast dat het gemiddelde bedrag voor een accountantsverklaring (benodigd vanaf een voorschot van € 100.000, of definitieve subsidie vanaf € 125.000) op ongeveer € 5.300 ligt en bij een derdenverklaring (voorschot vanaf € 20.000 of definitief subsidiebedrag vanaf € 25.000) gemiddeld op ongeveer € 1.300.

Het onderzoek van het UWV is onderdeel van de beantwoording van Kamervragen door minister Koolmees, zo meldt de accountantswebsite.

Bron: Accountant.nl

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Jaarrekening, Sociale zekerheid werkloosheid

Dossiers: Corona

6

Gerelateerde artikelen