De Nederlandse banken hebben vanaf het begin van de coronacrisis bijna € 24 miljard aan steun verleend. Het gaat hierbij om extra leningen of uitstel van aflossingen. Dat meldt de Nederlandse Verenging van Banken (NVB).

De steun werd verleend aan 161.000 ondernemers en bijna 34.000 particulieren. Ondernemers en bedrijven kregen tijdens de crisis ruim 32.000 nieuwe leningen. De nieuwe leningen bedragen in totaal € 20,7 miljard. Op een deel van deze leningen zit een garantie van de overheid.

Particulieren kregen een aflossingspauze voor hun hypotheek of lening voor een totaal bedrag van € 80 miljoen. Ook ondernemers en bedrijven kregen uitstel van betaling, voor een totaalbedrag van € 3 miljard. Dit bedrag is de laatste vier weken nagenoeg gelijk gebleven.

Volgens voorzitter Buijink van de NVB is het goed nieuws dat de kredietverlening ondanks de coronacrisis blijft groeien. 'Het is een goede indicatie dat bedrijven die financiering nodig hebben dit ook kunnen krijgen. De hoeveelheid uitstaand krediet is tijdens de crisis nagenoeg gelijk gebleven. Dat is uitzonderlijk in een crisis.' Buijnk geeft verder aan dat banken klaar staan om bedrijven te helpen als zij het de komende tijd moeilijker krijgen.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Dossiers: Corona

0

Gerelateerde artikelen