Deze maand heeft de Belastingdienst een nieuwe versie gepubliceerd van de brochure 'Good Practices Fiscale Beheersing'. Deze publicatie beschrijft de basisprincipes van het Tax Control Framework (TCF) en de betekenis daarvan voor het horizontaal toezicht. Het moet in samenhang worden gelezen met de Leidraad Toezicht Grote Ondernemingen.

Dat meldt PwC. De twee publicaties, die in 2021 een eerste druk beleefden, moeten meer eenduidigheid bewerkstelligen in de uitvoering door de Belastingdienst van het horizontaal toezicht. 

Daarbij zijn de 'Good Practices' een antwoord op de vragen die in de praktijk leven rondom de inrichting van de 'fiscale beheersing' via een Tax Control Framework (TCF). De informatie is nuttig voor organisaties die deelnemen aan het horizontaal toezicht, maar ook voor organisaties die meer informatie willen over de opzet van een TCF.

De 'Good Practices' zijn opgesteld met behulp van de vakgroep Tax Assurance van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, zo meldt het bericht op de website van PwC. Beide publicaties zijn te downloaden op de website van de Belastingdienst.

Bron: PwC

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht

573

Gerelateerde artikelen