Bron: ANP
Gerelateerde artikelen
Ook loonkostenvoordeel (jeugd-)LIV bij OVO op één te lijn stellen met voortbestaan dienstbetrekking
Hof Amsterdam oordeelt met verwijzing naar het arrest HR 24 mei 2024, ECLI:NL:HR:2024:746, V-N 2024/26.8 dat de situatie van overgang van een onderneming (OVO), ook voor de toepassing van de loonkostenvoordelen van de lage-inkomensvoordeel (LIV) en de jeugd-LIV, op één lijn moet worden gesteld met de situatie waarin de dienstbetrekking met de oorspronkelijke werkgever ongewijzigd blijft voortbestaan.
Nieuwe versie Kennisdocument Premiedifferentiatie WW
Versie februari 2025 van het Kennisdocument Premiedifferentiatie WW is gepubliceerd op de website van de Rijksoverheid.
Het werkgeversleed dat 25 miljard teveel betaalde Aof-premie heet…
De aof-premie is één van de premies werknemersverzekeringen. Deze wordt volledig door de werkgever gedragen, werknemers betalen er niet voor. Vanuit werkgeversperspectief is de aof-premie een loonkostenpost. De Aof-premie is bedoeld om het Arbeidsongeschiktheidsfonds te vullen. Dat fonds is gebaseerd op een zogenoemd omslagstelsel. Met de premies die in een jaar binnenkomen, worden de uitkeringen die dat jaar ten laste van het fonds komen, betaald. Bij een omslagstelsel hoort niet dat er structureel overschotten worden gerealiseerd.
Aard van werkzaamheden bepalend voor sectorindeling (art. 81 Wet RO)
Hof Amsterdam oordeelt dat de inspecteur X terecht niet heeft ingedeeld in sector 12. De aard van de werkzaamheden van X verschilt te veel van de bedrijven die terecht in sector 12 zijn ingedeeld, en zijn bepaald niet aan te duiden als een motorvoertuigenbedrijf. De Hoge Raad verklaart het beroep in cassatie zonder nadere motivering ongegrond (art. 81 lid 1 Wet RO).
'Werkgevers betalen al jaren te veel premies voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds'
De sociale premies die werkgevers betalen voor het het Arbeidsongeschiktheidsfonds, zijn al jaren structureel hoger dan nodig om de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen zoals de WIA mee te betalen. Hierdoor werkt de inning van deze premies, waarvan inmiddels een overschot van tientallen miljarden is, als een verkapte belasting op ondernemers die werknemers in dienst hebben. Dat meldt de Telegraaf.
Eigenrisicodrager met private uitvoerder en VCR moet zich melden bij fiscus
Werkgevers die vanaf 1 januari 2025 eigenrisicodrager zijn en gebruikmaken van een private uitvoerder met apart voortschrijdend cumulatief rekenen (VCR), moeten zich uiterlijk 28 februari 2025 bij de Belastingdienst melden.
Dialoog- en bemiddelingsprocedure vereist voor vaststelling frauduleuze detachering
Het Hof van Justitie EU oordeelt dat de dialoog- en bemiddelingsprocedure een dwingende voorafgaande voorwaarde vormt, voordat de Belgische strafrechter kan vaststellen dat sprake is van frauduleuze detachering van werknemers met gebruikmaking van vervalste A1-verklaringen.
Fout in rekenvoorschriften
De Belastingdienst heeft een nieuwe, verbeterde versie van de Rekenvoorschriften voor de geautomatiseerde loonadministratie 2025 gepubliceerd.