De Belgische belangenvereniging van boekhouders overweegt geen btw-aangiftes in te dienen bij de fiscus als maatregelen uitblijven om de werkdruk in de branche te verlichten. Dat meldt de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Belgische boekhouders klagen al langer over de toenemende werkdruk die de toestroom van nieuwe klanten, complexe regelgeving en strakke deadlines die de overheid oplegt met zich meebrengen. De frustratie daarover is nu zo groot geworden dat er voor het eerst met protest wordt gedreigd.

De Koninklijke Vereniging van Accountants en Belastingadviseurs van België (KVABB), een belangvereniging die 1.500 accountants en andere cijferaars vertegenwoordigt, denkt zelfs aan stakingsacties als de toekomstige federale regering geen maatregelen neemt om hun problemen aan te pakken, zo schrijft de krant.

Het grootste probleem is volgens de KVABB dat de deadlines waartegen sommige aangiftes moeten worden ingediend vaak veel te dicht bij elkaar liggen. De belangenvereniging noemt als voorbeeld deze maand: "In oktober moet de aangifte voor de vennootschapsbelasting tegen 28 oktober worden ingediend, terwijl de uiterste datum voor het indienen van de btw-aangiften 20 oktober is".

Bron: De Tijd

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Kantoren

46

Gerelateerde artikelen