Een Vlaamse studente psychologie is een crowdfunding gestart om de erfbelasting van ongeveer 200.000 euro te kunnen betalen over de erfenis van haar vader. De vader koos ervoor om uit het leven te stappen en liet zijn dochter een woonhuis, een studio-appartement, twee garageboxen, een stuk grond en nog een parkeerplaats na ter waarde van zo'n driekwart miljoen euro.

Dat meldt de Nederlandse Quote naar aanleiding van berichtgeving in de Belgische media. De reden voor de actie van de 27-jarige dochter: ze zou de belasting weliswaar kunnen betalen uit de verkoop van haar vaders eigendommen maar ze wil zijn nalatenschap behouden omdat "mijn papa er zo hard voor heeft gewerkt". Ze moet niet alleen het plotse overlijden van haar vader een plaats geven, maar worstelt nu ook met de financiële erfenis die hij achterliet, zo schrijft de Vlaamse krant Het laatste Nieuws.

De hoge successierechten en lopende leningen van de studente bedragen samen ongeveer 200.000 euro. "Ik wil dat de mensen zich niet verplicht voelen om iets te doneren, maar ik zou enorm dankbaar zijn voor elke bijdrage, hoe klein ook. Zelfs een kleine donatie maakt een groot verschil en brengt me een stap dichter bij het behoud van mijn vaders nalatenschap", vertelt ze tegenover de Gazet van Antwerpen.

De Belgische fiscus zegt in een reactie op de crowdfunding-actie dat in overleg met de dochter kan worden bekeken wat mogelijk is, bijvoorbeeld een gespreide betaling van de belastingschuld. "Wij beseffen ook wel dat je niet in één-twee-drie een huis kan verkopen. Daar gaat tijd overheen", zegt woordvoerder Kris De Sagher van de Vlaamse belastingdienst in Het Nieuwsblad.

De crowdfunding heeft tot nu toe 1.928 euro opgeleverd.

Bron: Quote

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht

1191

Gerelateerde artikelen