Zo'n 3000 partners die in private equity, venture capital en sommige vastgoedfondsen werken moeten, als het aan de Britse minister van financiën Rachel Reeves ligt, een normaal belastingtarief gaan betalen over hun prestatievergoeding. Deze vergoeding wordt nu nog belast als vermogen in plaats van als inkomen. Daardoor geldt er een tarief van 28 procent, in plaats van 45 procent plus sociale premies. Dat meldt het FD.

Reeves maakt hoogstwaarschijnlijk volgende maand bij haar eerste begroting bekend hoe ze de fiscale regels voor de sector wil aanscherpen. Met die ingreep denkt Labour volgens het verkiezingsprogramma zo’n £ 565 miljoen (€ 670 miljoen) op te kunnen halen.

Bij de Londense private-equityfirma’s veroorzaakt het plan grote onrust. De discussie draait om de fiscale behandeling van ‘carried interest’, een van de twee componenten van het inkomstenmodel van de sector. Reeves zei dat het verkeerd is ‘dat wat in feite een bonus is, wordt belast tegen een tarief dat lager is dan de inkomstenbelasting’. Labour beloofde in het verkiezingsprogramma deze ‘maas in de wet’ te dichten, zonder details te geven over de manier waarop.

In de sector overwegen velen een vertrek naar Milaan of Zwitserland, aldus de krant.

Bron: FD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht

411

Gerelateerde artikelen