Ondernemers die nog geen btw-aangifte hebben gedaan over het tweede kwartaal van 2024 of juni 2024, krijgen tot en met 7 augustus a.s. alsnog de gelegenheid hun aangifte in te dienen. "U bent dan wel te laat, maar u krijgt daarvoor geen boete. Tenminste, als uw btw-aangiftes en betalingen in de voorgaande tijdvakken niet al vaker te laat waren", zo meldt de Belastingdienst. 'Niet-aangevers' krijgen 5 augustus overigens een sms-bericht van de Belastingdienst om hen te herinneren aan hun aangifteplicht.

Uit onderzoek van de Belastingdienst blijkt dat het aantal opgelegde naheffingsaanslagen, een gevolg van de te late btw-aangifte of betaling, sinds het 1e kwartaal van 2021 varieert tussen de 180.000 en 255.000. Een verklaring van deze schommelingen heeft de dienst niet. Om het aangifteverzuim omlaag te krijgen had de fiscus vorig jaar ook al een week uitstel gegeven aan ondernemers.

De tekst van het SMS-bericht wordt verstuurd aan ondernemers waarvan de dienst een mobiel nummer heeft en bevat de volgende tekst:

"Doe uiterlijk 7 augustus btw-aangifte bij de Belastingdienst, ook als u in deze periode geen omzet had. Indien noodzakelijk, doe dan ook gelijk uw betaling."

De afzender is: 08000543.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

651

Gerelateerde artikelen