De Belastingdienst verstrekt geen gebruikersnamen en wachtwoorden meer aan buitenlands belastingplichtigen om aangifte inkomstenbelasting te doen. Buitenlands belastingplichtigen die al een gebruikersnaam en wachtwoord hebben, kunnen die blijven gebruiken tot 1 juli 2023. Dat staat in een nieuwsbericht van de Belastingdienst.

Vanaf 1 juli 2023 kunnen buitenlands belastingplichtigen alleen nog inloggen met DigiD of in sommige situaties met een Europees erkend inlogmiddel van het woonland. De landen met Europees erkende inlogmiddelen, die ook in Nederland gebruikt kunnen worden, zijn onder andere België, Duitsland, Spanje en Zweden.

Buitenlands belastingplichtigen hebben met DigiD toegang tot Mijn Belastingdienst. Via Mijn Belastingdienst kunnen niet alleen de belastingaangiftes worden ingestuurd, maar kunnen ook de aangiftes en aanslagen worden bekeken of een wijziging van het rekeningnummer worden doorgegeven.

Voor meer informatie over het aanvragen van een DigiD vanuit het buitenland klik hier.

Voor het controleren of een Europees erkend inlogmiddel van het woonland gebruikt kan worden in voor de aangifte inkomstenbelasting in Nederland klik hier.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

52

Gerelateerde artikelen