Om beter aan te sluiten op de belevingswereld van jongeren, starten de Belastingdienst en Dienst Toeslagen dit najaar de 'DenkTank Jongeren'. Ongeveer 15 jongeren tussen de 15 en 27 jaar zullen beide organisaties, gevraagd én ongevraagd, advies geven over hoe de dienstverlening en communicatie beter kunnen.

De dienst wil jongeren goed kunnen ondersteunen in het voldoen aan hun fiscale plichten en het gebruik van hun rechten. “Jongeren in Nederland zijn een diverse en veranderende groep. Dé jongere bestaat niet, maar ze zijn allemaal de belastingbetalers van de toekomst. In de DenkTank bespreken we met hen dilemma's uit onze praktijk en vragen we advies over hoe we beter kunnen aansluiten bij hun generatie", zegt Marloes Mijnders, coördinator bij de Belastingdienst van de DenkTank Jongeren.

Geïnteresseerde jongeren, ze hoeven geen belasting- of toeslagenexpert te zijn, kunnen zich vóór 1 oktober a.s. melden. Bereikbaarheidsgegevens en andere informatie staan op de website van de Belastingdienst. Op 3 oktober gaat de DenkTank van start in Utrecht.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

7

Gerelateerde artikelen