De vaststelling van TVL Q4 2020 is op 18 maart gestart. 78.000 ondernemers ontvangen in de komende weken een vaststellingsverzoek en het resterende deel van de TVL Q4 tegemoetkoming. Tijdens deze vaststelling vindt ook de uitkering van het hogere vergoedingspercentage en de opslag Voorraad Gesloten detailhandel (VGD) plaats.

Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De komende dagen stuurt de RVO de vooraf ingevulde vaststellingsverzoeken naar alle ondernemers die TVL Q4 2020 toegekend hebben gekregen.

90% voor 25 maart

De RVO verwacht dat voor donderdag 25 maart 90% van alle ondernemers een vaststellingsverzoek heeft gestuurd. Voor maandag 22 maart hebben de eerste 30.000 ondernemers hun vaststellingsverzoek ontvangen. De RVO doet dit in groepen om te voorkomen dat systemen overbelast raken.

Snel een besluit en betaling

Als de RVO de gegevens die zijn opgevraagd tijdens de vaststelling juist en volledig heeft ontvangen, dan worden gemiddeld 90% van de verzoeken binnen 3 weken beslist en betaald. Vaak gaat dat sneller, ongeveer 60 tot 70% zal waarschijnlijk binnen 1 tot 2 weken worden vastgesteld. Het gaat langzamer als ondernemers in een aanvullende controle vallen en bijvoorbeeld aanvullende bewijsstukken moeten opleveren.

TVL Q1

Verder is er deze maand in de nieuwe ronde van TVL Q1 aan 48.000 ondernemers een voorschot voor het eerste kwartaal toegekend en betaald. Ook hebben 10.000 ondernemers in de vaststelling van TVL 1 in de afgelopen twee weken een nabetaling ontvangen. De komende weken volgen nog meer betalingen in de vaststelling van TVL 1 en Q4 en voorschotten in TVL Q1.

Bron: RVO

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Financiële administratie, Fiscaal ondernemingsrecht

Dossiers: Corona

11

Gerelateerde artikelen