Een recordaantal mensen en organisaties heeft in maart en april IB-aangifte gedaan over 2023. De Belastingdienst ontving er in totaal 10,3 miljoen. Particulieren en ondernemers konden tot en met dinsdag aangifte doen.

In de eerste twee dagen dat aangifte doen mogelijk was, kreeg de Belastingdienst 1,1 miljoen aangiften binnen. Ook dit aantal was volgens de overheidsinstantie nog nooit zo hoog.

Meer mensen en organisaties moeten dit jaar aangifte doen dan vorig jaar. Het gaat om ongeveer 7,3 miljoen particulieren en 1,9 miljoen ondernemers. Het aantal ontvangen aangiften is hoger omdat ook mensen belastingaangifte doen die dat niet verplicht zijn. Ruim 3,1 miljoen mensen vroegen uitstel aan. Ongeveer 313.000 verzoeken kwamen van particulieren. De rest via belastingadviseurs.

Dit jaar werden ruim 41.000 afspraken gemaakt voor hulp bij aangifte door de Belastingdienst. Dat zijn er ongeveer 8.000 meer dan vorig jaar. Dit is mogelijk het gevolg van de verschillende manieren van hulp die dit jaar extra onder de aandacht zijn gebracht. Zo introduceerde de Belastingdienst dit jaar de Belastingdienstbus (zie de foto bij dit artikel). Deze stond van 26 maart tot en met 12 april op negen locaties door heel Nederland met als doel om hulpmogelijkheden letterlijk dichterbij de mensen te brengen, in lijn met de campagnebelofte ‘Een beetje extra hulp is nooit ver weg’.

Via social media zijn ruim 6.000 vragen over de belastingaangifte beantwoord en bij de Belastingtelefoon werden bijna 436.000 gesprekken gevoerd.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

214

Gerelateerde artikelen