Ouders en kinderen die gedupeerd raakten in het toeslagenschandaal roepen op om "de nu gevoerde jacht op Laurentien te staken". Volgens hen wordt het herstel van gedupeerden "afgepakt".

In het AD werd prinses Laurentien, die met de Stichting (Gelijk)waardig Herstel slachtoffers helpt van het schandaal met de kinderopvangtoeslag, beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Vorige week publiceerde de krant een artikel waarin gesproken wordt over meerdere meldingen bij het ministerie van Financiën van zulk gedrag door de prinses. De Stichting (Gelijk)waardig Herstel sprak de aantijgingen tegen en had het over "lasterlijke beschuldigingen".

In een brief gericht aan "Nederland, de media en politiek" uit nu ook een groep gedupeerden van het toeslagenschandaal boosheid over de gang van zaken. "Wij ouders zijn wéér de machteloze speelbal van mensen met macht. En dus nu ook Laurentien. Als zelfs deze geduldige en vastberaden vrouw prooi wordt van doelbewuste karaktermoord, moet het sprookje wel héél duister zijn." De ouders vragen om rust en willen "samen met Laurentien deze route gewoon uitvoeren voor de ouders die dat willen".

Het beeld van Laurentien dat in het AD wordt geschetst herkennen de briefschrijvers niet. Zowel ambtenaren als de prinses hebben volgens hen allemaal "tegen de klippen op gewerkt". De ouders stellen dat het daarom dus ook "niet raar" is dat gesprekken "emotioneel, lastig en confronterend waren, zijn en zullen blijven". Ze vragen aan de media om te "stoppen met papegaaien" en aan iedereen om een 'herstelschandaal' te voorkomen. "We zijn nog steeds in de rouw. Gun ons onze rust in een zwaar proces van emotioneel en financieel herstel. Dat zou jij toch ook willen?"

De brief is ondertekend met zowel volledige namen als initialen. Volgens een van de ondertekenaars, gedupeerde Kristie Rongen, steunen nog veel meer ouders en kinderen de oproep, maar durft niet iedereen de brief te tekenen. "Omdat ze bang zijn dat het hun herstel niet ten goede komt. Daarom trekken wij de stoute schoenen aan en komen op voor alle ouders."

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Toeslagen en zorgverzekeringswet

248

Gerelateerde artikelen