Tijdens het debat op 10 september 2024 tussen de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris en de oud-president Donald Trump zei de vicepresident zich te willen inzetten voor het midden- en kleinbedrijf. Ze noemde die ondernemingen de ruggengraat van de economie en beloofde fiscale maatregelen om ze te helpen. Volgens Harris wil Trump juist de belastingen verlagen voor miljardairs en grote bedrijven.

Trump zei andere landen te willen laten betalen. "We gaan andere landen invoerheffingen opleggen. Andere landen gaan eindelijk na 75 jaar terugbetalen voor alles wat wij voor de wereld hebben gedaan", aldus de oud-president. Hij wees vervolgens op zijn eerdere importheffingen tegen China.

De Republikein zei dat onder de huidige regering sprake was van "waarschijnlijk de ergste inflatie in de geschiedenis van ons land" en beweerde dat producten soms wel 80 procent duurder zijn geworden. Uit peilingen komt naar voren dat Trump op het thema economie meer vertrouwen geniet dan zijn rivaal Harris. De vicepresident probeert het vertrouwen van kritische kiezers te winnen en zegt dat het omlaag brengen van prijzen voor haar als president de hoogste prioriteit zal hebben.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

92

Gerelateerde artikelen