De Hoge Raad heeft weer een aantal oude (mijlpaal)arresten gepubliceerd, inclusief de bijbehorende conclusies van de advocaten-generaal bij de Hoge Raad indien voorhanden of indien genomen. Het gaat om 100, te weten 47 civiele arresten, 29 strafarresten en 24 fiscale arresten waaronder de arresten Infokap (1957) en Spaanse vervangingsreserve (1994) .

In totaal zijn sinds december 2019 al 1325 oude arresten gepubliceerd op rechtspraak.nl. Het gaat om arresten van vóór het jaar 2000. Vóór dat jaar vond publicatie van arresten hoofdzakelijk plaats via redacties van jurisprudentie-uitgaven van uitgevers. Een aantal arresten is door de uitgevers wel digitaal beschikbaar gesteld maar staat, in veel gevallen ook bewerkt, in databanken waarvoor een abonnement moet worden afgesloten.

De Hoge Raad ziet het maatschappelijk belang in van het gratis online beschikbaar stellen van arresten van vóór het jaar 2000. De arresten zijn te vinden in de publicatielijst op de website van de Hoge Raad onder het kopje ‘Mijlpaalarresten’.

Bron: Hoge Raad

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Fiscaal bestuurs(proces)recht

156

Gerelateerde artikelen