Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de 'visual' met puntsgewijs de belangrijkste informatie over de NOW 3.0 aangepast en opnieuw uitgebracht.

Het kabinet heeft namelijk onlangs het steun- en herstelpakket vanwege de coronacrisis fors uitgebreid. Zo is de NOW-subsidie waarmee werkgevers hun personeel kunnen doorbetalen verhoogd van 80% naar 85%.

In de 'visual' is aangegeven voor wie de NOW is bestemd, tot wanneer deze steunmaatregel loopt en wat de belangrijkste kenmerken zijn.

NOW 3.0

De NOW3-steun loopt vanaf 1 oktober in drie tijdvakken van drie maanden tot 1 juli 2021. Met de uitbreiding van het steun- en herstelpakket zijn de voorgenomen versoberingen, zoals een stapsgewijze daling van het vergoedingspercentage, van de baan. In plaats daarvan is het vergoedingspercentage omhooggegaan naar maximaal 85% van de loonsom. Ten opzichte van juni 2020 mag de loonsom met 10% dalen, zonder dat dit ten koste gaat van de subsidie. Het minimale omzetverlies om aanspraak te maken op de NOW blijft 20%.

Bron: Avanzer Nieuws

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Sociale zekerheid werkloosheid

Dossiers: Corona

0

Gerelateerde artikelen