De nieuwe president van Indonesië, Prabowo Subianto, laat de mogelijkheid onderzoeken om de vennootschapsbelasting te verlagen van 22 procent naar 20 procent, meldt Reuters op basis van berichtgeving door de CNBC Indonesia. Verder is Prabowo van plan de belasting- en douanekantoren van het ministerie van Financiën af te splitsen om een ​​staatsinkomstenagentschap op te richten.

Het besluit over een verlaging van de vennootschapsbelasting zal afhangen van de inkomstensituatie van de overheid. Prabowo, die op 20 oktober aantreedt, heeft namelijk beloofd de naleving van de fiscale verplichtingen door burgers en ondernemers te verbeteren, met als doel de belastinginkomsten te verhogen tot 18 procent van het bruto binnenlands product.

Buitenlandse investeerders maken zich zorgen dat Prabowo, die van plan is het aantal overheidsministeries uit te breiden, de fiscale discipline in de grootste economie van Zuidoost-Azië juist loslaat. Een senior adviseur van Probowo heeft gezegd dat de nieuwe president zich zal houden aan de overeengekomen uitgavenniveaus voor 2025 en zich zal houden aan de bestaande begrotingsregels. 

Bron: Reuters

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Vennootschapsbelasting, Internationaal belastingrecht

4

Gerelateerde artikelen