De internationale samenwerking Joint Chiefs of Global Tax Enforcement, ook wel J5 genoemd, bestaat deze maand 5 jaar. De FIOD is trots op het feit dat zij één van de oprichters van de J5 is. Om het jubileum te vieren, verschijnen de komende weken meerdere berichten hierover op LinkedIn.

In 2018 zijn de FIOD, IRS-CI (Verenigde Staten), CRA (Canada), ATO (Australië) en HMRC (Verenigd Koninkrijk) een operationele samenwerking gestart om gezamenlijk de strijd aan te gaan tegen wereldwijde fiscale en financiële criminaliteit.

Ondanks hindernissen zoals de coronacrisis zijn de vijf organisaties erin geslaagd om in 5 jaar tijd de grensoverschrijdende opsporing te verbeteren en wereldwijd een breed relatienetwerk op te bouwen met publiek-private partners. De successen van de J5 bestaan onder andere uit veroordelingen in de VS en het beëindigen van een bank in Puerto Rico.

De komende jaren investeert de FIOD in de verdere opbouw, het delen van kennis en informatie en de opsporing van fiscale en financiële criminaliteit.

Voor de berichten over het jubileum en de samenwerking kan het account van de J5 worden gevolgd op LinkedIn: Joint Chiefs of Global Tax Enforcement

Bron: Belastingdienst - FIOD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht

31

Gerelateerde artikelen