Mr. Dr. J.W.A. Jeroen Rheinfeld heeft de prijs ‘Auteur van het jaar 2017’ van het Land- en Tuinbouw Bulletin (LTB) gewonnen voor zijn artikel 'Kavelruil: vrijwillig, snel en effectief naar een betere verkaveling'.

Er zijn door de redactie vijf criteria opgesteld waar een winnend artikel aan moet voldoen:

  1. het stuk is van groot belang voor minimaal één agro-sector;
  2. het is rechtsgebied overstijgend en/of juridisch innovatief;
  3. houdt verband met het begrip ‘duurzaamheid’;
  4. speelt in op een actuele ontwikkeling; en
  5. is van (commercieel) belang voor de (agro) praktijk'. 

Voorzitter van de redactie Sylvester Schenk legt uit waarom de bijdrage van Rheinfeld door de redactie en vaste medewerkers van het bulletin is gekozen als beste artikel: 'Rheinfeld schrijft niet alleen met kennis, maar zelfs misschien wel met liefde over ruilverkaveling. Bij een geslaagde kavelruil komt veel om de hoek kijken, dus de voorwaarde dat sprake is van een rechtsgebied overstijgend onderwerp is met zijn bijdrage beslist vervuld. Duurzaamheid is een rekbaar begrip, maar efficiënt produceren is beslist een duurzaam iets, terwijl kavelruil ook in het belang van natuurbescherming en –ontwikkeling ingezet kan worden.'

Jeroen Rheinfeld is verbonden als docent aan de Radboud Universiteit met de specialisatie agrarisch recht in het algemeen en in het bijzonder in landinrichting en pachtrecht. De prijs voor het beste artikel van het jaar van het Land- en Tuinbouw Bulletin is een jaarlijks terugkerend evenement.

 

 

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Dossiers: Agro

16

Gerelateerde artikelen