Mensen doen nu minder vaak een beroep op toeslagen of financiële hulp (22 procent, ten opzichte van 28 procent vorig jaar) en meer mensen zijn in staat om maandelijks te sparen: 74 procent ten opzichte van 70 procent in 2023, meldt het AD.

Het gaat ons financieel beter ondanks dat een op de acht Nederlanders moeite heeft met het betalen van de rekeningen. Dat zijn ruim twee miljoen mensen. Vorig jaar had een op de vijf moeite met het ophoesten van de vaste lasten.

En de wasmachine vervangen? Vorig jaar zou dat bij 59 procent van de mensen probleemloos lukken, nu kan twee derde zonder financiële zorgen een nieuw apparaat aanschaffen.

De ontwikkelingen blijken uit representatief onderzoek van Panel Inzicht dat vorige maand werd uitgevoerd op verzoek van het AD. Tegelijkertijd is er nog een groep mensen voor wie financiële stress aan de orde van de dag is. Bijna een kwart van de duizend respondenten verwacht in de toekomst moeite te krijgen met het betalen van de rekeningen en 13 procent heeft acuut problemen met het betalen van de vaste lasten.

Bron: AD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Toeslagen en zorgverzekeringswet, Invordering, Insolventierecht

259

Gerelateerde artikelen