De Belastingdienst heeft een nieuwe uitgave van het Handboek Loonheffingen 2024 gepubliceerd. Dit is de tweede uitgave in 2024 van het Handboek. De eerste versie in 2024 is in april gepubliceerd.

In de uitgave van oktober 2024 is een aantal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de versie van april 2024. Zo is aan het eind van de paragraaf ‘Bepalen wat tot het loon behoort’ een toelichting opgenomen wanneer vergoedingen voor materiële en immateriële schade loon zijn. Ook is bij deze paragraaf een nieuwe bijlage opgenomen over 'Betaling van een uitkering op grond van de werknemersverzekeringen en de WAZO: vragen en antwoorden'. Hierin wordt ingegaan op onderwerpen als de loondoorbetalingsverplichting, directe uitkeringen door UWV, werkgeversbetalingen, instantiebetalingen en uitkeringen door een eigenrisicodrager.

Nieuwe informatie over Modelovereenkomsten, Wet DBA en webmodule is niet verwerkt in deze uitgave. De Belastingdienst verwijst voor de laatste informatie naar belastingdienst.nl/arbeidsrelaties en hetjuistecontract.nl.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Loonbelasting, Premieheffing

165

Gerelateerde artikelen