Het Inclusive Framework heeft het nader toelichtend commentaar gepubliceerd bij de modelregels van Pijler 2 (minimumwinstbelasting). Het commentaar gaat dieper in op de toepassing en werking van de Global Anti-Base Erosion (GloBE)-regels die in december 2021 zijn gepubliceerd. De GloBE-regels zorgen ervoor dat multinationale ondernemingen (MNO's) met een jaarlijkse omzet van meer dan € 750 miljoen ten minste een wereldwijd minimum belasting van 15% betalen.

De publicatie van het nader toelichtend commentaar op de GloBE-regels biedt MNO's en belastingdiensten gedetailleerde en uitgebreide technische richtlijnen over de werking van de regels en verduidelijkt de betekenis van bepaalde termen. Naast het commentaar is ook een report met illustrative examples gepubliceerd.

Het Inclusive Framework ontwikkelt nu een Implementation Framework om belastingautoriteiten te ondersteunen bij de implementatie van de GloBE Rules. Dit Implementation Framework verschijnt later in 2022. Het Inclusief Framework houdt eerst een openbare raadpleging om input van belanghebbenden te verzamelen over de zaken die volgens hen moeten worden aangepakt als onderdeel van het Implementation Framework.

Bron: OESO

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Vennootschapsbelasting, Internationaal belastingrecht

73

Gerelateerde artikelen