Op de eerste dag dienden al 12.242 ondernemers een aanvraag in voor de derde ronde van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Dat laat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) weten.

Het is een recordaantal aanvragen in zo'n klein tijdsbestek. Het is een stijging van 36% ten opzichte van de openingsdag van het vierde kwartaal van 2020. Toen ging het om 8.961 aanvragen. De top 3 aanvragers bestaat uit 1.504 restaurants, 1.338 haarverzorgers en 1.117 cafés. Daarna volgen taxibedrijven, autorijscholen, fastfoodrestaurants en schoonheidsspecialisten. Door de verlaagde drempel van de berekende vaste lasten naar € 1.500 komen meer kleinere ondernemingen in aanmerking.

Goedkeuring EU

Het is een bijzondere openstelling. Veel voorwaarden die gelden voor het eerste kwartaal van 2021 moeten nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie. Deze goedkeuring volgt waarschijnlijk eind maart. Tot die tijd krijgen ondernemers die aan alle voorwaarden voldoen, het voorschot van 80% volgens de voorwaarden van het vierde kwartaal van vorig jaar. De RVO past dat later aan.

 

Ondernemers kunnen de TVL voor het eerste kwartaal van 2021 aanvragen tot en met 30 april 2021 17:00 uur via www.rvo.nl/tvl.

Bron: RVO

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Financiële administratie, Fiscaal ondernemingsrecht

Dossiers: Corona

1

Gerelateerde artikelen