Veel ondernemersorganisaties zitten helemaal niet te wachten op een limiet die hoger is dan 3000 euro voor cashbetalingen, schrijft De Telegraaf. De BOVAG, belangenbehartiger voor de autobranche, vreest dat bedrijven die het niet zo nauw nemen met witwasregels profiteren, ten koste van bonafide collega's.

Iemand die met een bundel contanten een auto of een poenerig horloge koopt. De meesten doen het nooit, en zouden er het hunne van denken. Maar criminelen wassen juist graag hun zwarte geld wit via deze wegen. Een verbod op grote cashbetalingen zou dat moeten tegengaan, maar waar moet de grens liggen?

Over die vraag debatteert de Tweede Kamer dinsdag. Als het aan de PVV, BBB en NSC ligt niet op 3000, maar 10.000 euro. Alleen mort juist een deel van de branches waar zij zich voor zeggen in te zetten. In hun betoog noemden ze bijvoorbeeld de autobranche.

"Maar deze politici lijken zich te laten leiden door partijen die baat hebben bij een zo hoog mogelijke grens voor contante betalingen. Deze groepen zijn echter niet representatief voor de autobranche, en hun bedoelingen roepen vragen op", zegt Peter Niesink, algemeen directeur van BOVAG. En hij vindt meer organisaties aan zijn zijde in een stevig pleidooi voor een grens van 3000 euro. "Verhogen speelt alleen criminelen en malafide bedrijven in de kaart, terwijl ondernemers zelf niet om meer regels en administratie vragen." Ook minister Eelco Heinen (Financiën) is tegenstander van een hogere limiet.

Bron: Telegraaf

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Fiscaal ondernemingsrecht

277

Gerelateerde artikelen