Dienst Toeslagen roept mensen op om te checken of zij recht hebben op een toeslag voor het jaar 2023. Een eventuele aanvraag ervan moet uiterlijk 1 september a.s. gebeuren. De reden van deze oproep is dat de dienst constateert dat ruim 1 op de 10 huishoudens met recht op zorgtoeslag, huurtoeslag of kindgebonden budget deze niet aanvraagt.

Op de website van de Dienst Toeslagen is het mogelijk om een proefberekening over 2023 te maken. Blijkt dat iemand nog recht heeft op toeslag, dan kan diegene deze toeslag meteen aanvragen in Mijn toeslagen. Dit moet uiterlijk op 1 september a.s. voor het jaar 2023. Daarna vervalt het recht op toeslagen voor 2023. Deze uiterlijke aanvraagdatum geldt ook voor belastingadviseurs die de aanvragen voor hun cliënten doen.

Een toeslag over vorig jaar loopt automatisch door in 2024. Controleer daarom ook de inkomensgegevens voor 2024. Is daar iets in veranderd, pas dit dan meteen aan in Mijn toeslagen. In deze online omgeving kan een toeslag ook meteen worden gestopt.

Bron: Dienst Toeslagen

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Toeslagen en zorgverzekeringswet

454

Gerelateerde artikelen