HISWA-RECRON is een petitie gestart om de verhoging van de btw op verblijfsrecreatie tegen te houden. "Nederland is niet zo groot. Daarom moeten we voorkomen dat toeristen uitwijken naar bijvoorbeeld Duitsland en België, omdat ons eigen land te duur wordt", zegt Björn Schutz, regiomanager Zeeland en Zuid-Holland van de branchevereniging voor watersport en verblijfsrecreatie. De petitie is in enkele weken tijd ruim 4700 keer getekend.

Het nieuwe kabinet wil de btw op verblijfsrecreatie verhogen van 9 naar 21 procent. HISWA-RECRON is daar fel op tegen. "Een verhoging dwingt ondernemers extra kosten door te berekenen aan gasten of minder te investeren. Dit raakt vooral Nederlandse gezinnen en groepen met een beperkt vakantiebudget die niet naar het buitenland op vakantie kunnen."

Schutz legt uit dat de petitie 'Houd de vakantie in Nederland betaalbaar met een laag btw-tarief!' een landelijke actie is, maar dat een verhoging van de btw op verblijfsrecreatie vooral ondernemers in grensregio's hard zal treffen. "In Duitsland is de btw op verblijfsrecreatie 7 procent en in België 6 procent."

HISWA-RECRON wil de petitie in de aanloop naar Prinsjesdag aanbieden aan de vaste Kamercommissie voor Financiën.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

78

Gerelateerde artikelen