Voortaan zien advocaten in het menu van het webportaal Mijn Rechtspraak op Rechtspraak.nl een nieuwe optie staan: 'Kantonjournaal (pilot). Dit is het vertrouwde kantonjournaal waarmee advocaten de actuele stand van dagvaardingsprocedures kanton kunnen bekijken, maar dan in een nieuwe uitvoering. Deze pilot is de eerste stap in de vernieuwing van alle roljournalen.

De Rechtspraak nodigt advocaten uit om ervaring op te doen met het vernieuwde kantonjournaal. Via een feedback-knop kunnen zij laten weten hoe het nieuwe kantonjournaal wordt ervaren. Persoonsgegevens worden hierbij niet opgeslagen. In de loop van dit jaar vernieuwt Rechtspraak ook de andere roljournalen met de bijbehorende formulieren: het familiejournaal, het roljournaal handelszaken en het hofjournaal. Tijdens de pilot heeft de advocaat ook nog via de huidige weg toegang tot het kantonjournaal en de andere journalen.

Advocaten en medewerkers van advocatenkantoren raadplegen de roljournalen vaak. Naast formulieren zijn daarin de actuele stand van zaken, de betrokken partijen en andere relevante informatie te vinden voor de verschillende civiele procedures. De advocaat kan in het roljournaal zoeken in de zaken van het eigen kantoor, in alle zaken en kan zaken volgen (observeren).

Bron: Rechtspraak.nl

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Fiscaal bestuurs(proces)recht

103

Gerelateerde artikelen