De Partij van de Arbeid (PvdA) is niet tevreden over het derde steunpakket voor de coronacrisis. De partij wil dat er in het derde steunpakket meer garanties komen dat mensen hun baan kunnen behouden. Als deze aanpassingen er niet komen, dreigt de partij haar steun in te trekken, waardoor het steunpakket niet door de Eerste Kamer komt.

In het derde steunpakket zijn diverse maatregelen, zoals de Noodmaatregel Ondersteuning Werkgelegenheid (NOW-regeling), verlengd tot 1 juli 2021. Door de NOW-regeling krijgen werkgevers met omzetverlies een tegemoetkoming in de loonkosten. Voor mensen die de komende tijd hun baan verliezen, trekt het kabinet extra geld uit voor begeleiding bij het vinden van nieuw werk. Ook komt er meer geld vrij voor om- en bijscholing.

De PvdA wil dat er meer wordt gedaan aan baangarantie. Ze stellen daarom als voorwaarde voor nieuwe steun dat mensen die hun baan niet kunnen behouden naar ander werk worden begeleid. Om het derde steunpakket door de Eerste Kamer te krijgen, heeft de coalitie de steun van de oppositiepartijen waaronder de PvdA nodig.

Partijleider Asscher zei tegen RTL Nieuws dat de partij wil dat mensen actief worden geholpen bij omscholing. In het derde steunpakket is hier € 1 miljard voor uitgetrokken, maar dit bedrag moet volgens de partij wel op de juiste wijze worden ingezet.

Bron: RTL Nieuws

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Dossiers: Corona

0

Gerelateerde artikelen