De Britse vennootschapsbelastingaanslagen  bereiken dit jaar een recordopbrengst van 88 miljard pond. Dat is een toename van acht procent ten opzichte van de 81,2 miljard pond die vorig jaar werd opgehaald bij bedrijven. Dat meldt Accountantweek op basis van berichtgeving door het Britse accountantskantoor UHY Hacker Young.

Nog nooit haalde de Britse fiscus meer vennootschapsbelasting op bij bedrijven in het land. Dat zou mede te danken zijn aan de verhoging vorig jaar april van het tarief voor vennootschapsbelasting van 19 naar 25 procent. Daarmee zit het Verenigd Koninkrijk (VK) op hetzelfde niveau als Frankrijk (25 procent) en Italië (24 procent). De gemiddelde vennootschapsbelasting in Europa bedraagt 21,5 procent.

Bedrijven met winsten tot 50.000 pond, ongeveer 70 procent van alle Britse bedrijven, betalen een verlaagd tarief van 19 procent. Ondernemers met winsten tussen de 50.000 en 250.000 zijn een variabel tarief schuldig, de zogenoemde marginal relief. Alleen bedrijven met winsten vanaf 250.000 pond betalen het verhoogde tarief van 25 procent. Volgens UHY Hacker Young is de fiscaal gunstige concurrentiepositie van het VK met de stijging van het verhoogde tarief aan een einde gekomen, aldus de accountantssite.

Bron: AccountantWeek

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht

29

Gerelateerde artikelen