De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van de Tweede Kamer organiseert op donderdag 26 september 2024, 14 uur een rondetafelgesprek over de effecten van de BTW-verhoging voor onderwijs, cultuur en media.

In het kader van het Belastingplan 2025 heeft het kabinet een voorstel ingediend om het verlaagde BTW-tarief van 9 procent af te schaffen voor bepaalde goederen en diensten binnen de cultuur-, boeken-, media-, logies- en sportsector. Dit betekent dat vanaf 1 januari 2026 deze sectoren te maken krijgen met een BTW-tarief van 21 procent.

Voor het rondetafelgesprek zijn betrokkenen uit onderwijs, cultuur en media gevraagd om hun visie te geven op de plannen van het kabinet. Aanwezig zijn onder andere de voorzitter van de MBO-raad, de directeur van de Zwarte Cross, de directeur van de Museumvereniging en Stichting Museumkaart en de hoofdredacteur van De Limburger. De leden van de commissie gebruiken de input uit het rondetafelgesprek bij de behandeling van beleid van de regering.

Bron: Tweede Kamer

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

165

Gerelateerde artikelen