Bedrijven moeten zelf inschatten of ze over de grens van de maximale staatssteun heen gaan van € 1.800.000. Sommige bedrijven komen bij de aanvraag van TVL Q3 2021 en/of de Subsidie Vaste Lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN) aan deze grens of komen er overheen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wijst de aanvraag af als de grens is overschreden. Als een aanvrager tegen grens de aan zit, wordt de subsidie naar beneden bijgesteld tot het maximum.

De RVO toetst overigens ook of aanvragen onder de staatssteungrens blijven. Ondernemingen die een groep vormen mogen gezamenlijk niet meer dan de staatssteungrens ontvangen. Dit geldt voor mkb’ers en voor de grote ondernemingen.

Voor de visserij- en aquacultuursector en de primaire productie van landbouwproducten gelden andere maximale bedragen. Voor visserij- en aquacultuur geldt een maximum van € 270.000 overheidssteun. Voor de primaire productie van landbouwproducten is dat € 225.000, inclusief de opslag voor land- en tuinbouw.

Bron: RVO

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen, Sociale zekerheid algemeen

Dossiers: Corona

25

Gerelateerde artikelen