Gerelateerde artikelen
Richtlijnvoorstel inzake Invoer One Stop Shop op agenda Ecofinraad
In de agenda van de Ecofinraad van dinsdag 13 mei 2025 staat het vaststellen van een voorlopig standpunt (general approach) over het richtlijnvoorstel met BTW-regels voor afstandsverkopen van ingevoerde goederen en de BTW bij invoer. Het richtlijnvoorstel is onderdeel van het hervormingspakket Douane-unie.
SVB weigert terecht afgeven A1-verklaring: Belgische wetgeving van toepassing (art. 81 Wet RO)
De Centrale Raad van Beroep oordeelt dat de SVB terecht geen A1-verklaring aan X heeft afgegeven. X woonde ten tijde van de aanvraag namelijk in België, zodat het aan België is om de toepasselijke wetgeving vast te stellen, ook voor een situatie in het verleden. De Hoge Raad verklaart het beroep in cassatie zonder nadere motivering ongegrond (art. 81 lid 1 Wet RO).
A-G: stel prejudiciële vraag over weigering aftrek giften aan buitenlandse instellingen
A-G Pauwels is van mening dat het niet zonder redelijke twijfel is dat de registratievoorwaarde geen beperking van het vrije kapitaalverkeer is voor de gever.
Poolse aansprakelijkheid voorzitter RvB voor BTW-schuld niet strijdig met EU-recht
Het Hof van Justitie EU oordeelt dat het niet in strijd met het EU-recht is dat Polen de voorzitter van de raad van bestuur van een vennootschap hoofdelijk aansprakelijk stelt voor een BTW-schuld die tijdens zijn ambtstermijn is ontstaan.
Oostenrijkse weigering teruggaaf bronbelasting aan Amerikaanse beleggingsmaatschappij niet strijdig met EU-recht
Het Hof van Justitie EU oordeelt dat Oostenrijk niet in strijd met het EU-recht handelt door de Amerikaanse beleggingsmaatschappij Franklin uit te sluiten van de teruggaaf van de belasting op inkomsten uit kapitaal.
Inhoud pakket Belastingplan 2026 bekendgemaakt
De Staatssecretaris van Financiën heeft de Fiscale beleids- en uitvoeringsagenda 2025 naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin staan de keuzes die dit kabinet maakt. Zo is als bijlage een overzicht opgenomen van fiscale wetgeving zoals die nu is voorzien.
Uitleg Hoge Raad over beoordeling 'bijzonder geval' uit de Wet herwaardering proceskostenvergoedingen WOZ en BPM
De Hoge Raad oordeelt dat X niet aannemelijk heeft gemaakt dat zij als ‘bijzonder geval’ buiten de werkingssfeer van de beperkingen uit de Wet herwaardering proceskostenvergoeding WOZ en BPM valt.
EU GAAR in deelnemingsvrijstelling en irrelevante EC-statements
Op 3 april 2025 heeft het Hof van Justitie EU arrest gewezen in de zaak C-228/24 (Nordcurrent, V-N 2025/18.11).
Roemeense weigering uitvoering aanhoudingsbevel in strijd met EU-recht
Het Hof van Justitie EU oordeelt dat Roemenië niet op grond van art. 4 sub 6 Kaderbesluit 2002/584/JBZ kan weigeren om het Spaanse aanhoudingsbevel ten uitvoer te leggen wanneer het niet is uitgevaardigd met het oog op de tenuitvoerlegging van een vrijheidsstraf.