Schrijver Kluun gaat donderdag samen met een boekhandelaar en een onderzoeker van economisch onderzoeksbureau Decisio in gesprek met leden van de Tweede Kamer over de voorgenomen btw-verhoging op boeken. Dat meldt boekenkoepel CPNB.

Corine de Vries (hoofdredacteur regionale dagbladen Mediahuis Nederland en voorzitter van het Genootschap van Hoofdredacteuren) en Joris Gerritsen (hoofdredacteur de Gelderlander) gaan ook naar Den Haag. Zij vertellen over de gevolgen van de btw-verhoging voor de journalistiek.

Kabinet Schoof heeft het plan om de btw op onder meer kranten en boeken te verhogen. De Eerste Kamer nam echter dinsdag een motie aan om de voorgenomen btw-verhoging op boeken, kranten en cultuur in een apart wetsvoorstel te behandelen. De oproep is dus om dit onderdeel van het nieuwe belastingplan apart te behandelen.

De Europese boekverkopers- en uitgeversbonden hebben zondag een brief aan minister Eppo Bruins (Cultuur) verstuurd, waarin ze oproepen de lage btw te behouden. In de brief staat dat de voorgenomen btw-verhoging "ontwrichtend" voor de boekensector werkt en dat het op lange termijn desastreus voor Nederland als kenniseconomie is.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

Dossiers: Prinsjesdag 2024

1

Gerelateerde artikelen