Slimme thuisbatterijen die aangesloten zijn op een dynamisch energiecontract kunnen in principe aanspraak maken op btw-teruggave. Dit blijkt uit onderzoek van fiscaal jurist Romano Hagen van de bedrijven De Centrale en NextEnergy.

Een belangrijke voorwaarde voor consumenten om de btw op een thuisbatterij terug te kunnen vragen, is de combinatie met een dynamisch energiecontract en in- en verkoop op de energiemarkt, het zogenaamde traden. Dit traden zorgt ervoor dat de Belastingdienst een consument dient aan te merken als btw-ondernemer.

De terugverdientijd, die voorheen op bijna negen jaar lag, is nu, door de btw-teruggave, teruggebracht naar zeven jaar, waardoor huiseigenaren beter kunnen profiteren van de voordelen van energieopslag via de thuisaccu's. Dit geldt alleen voor thuisbatterijen die slim handelen met een dynamisch energiecontract.

“Slim handelen met een thuisbatterij en dus automatisch inkopen als de prijs laag is en verkopen als de prijs hoog is maakt dat in lijn met de belastingwet de Nederlandse consumenten in principe de btw terug kan krijgen,” aldus Romano Hagen, oprichter van De Centrale.

Bron: De Centrale/NextEnergy

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

635

Gerelateerde artikelen